Sliding noise rated working voltage

When the brush slides on the resistor, the voltage between the center end of the potentiometer and the fixed end has irregular fluctuations. This fluctuation is called the sliding noise of the potentiometer. It is caused by the uneven distribution of the resistivity of the material and the electric Irregular changes in contact resistance when the brush slides.

Rated working voltage

Rated working voltage refers to the highest working voltage allowed by the potentiometer under the specified conditions. The actual working voltage of the potentiometer should be less than the rated voltage.

Resolution

Resolution refers to the ratio of the change in resistance to the output voltage when the resistance of the potentiometer changes continuously. The resolution of the non-wire wound potentiometer is higher than that of the wire wound potentiometer.

Dynamic noise

Dynamic noise refers to the electrical noise generated when the potentiometer’s moving contact slides on the resistor under the action of an applied voltage. The magnitude of this noise is related to the speed of the shaft, the contact resistance between the contact point and the resistor, the number of moving contacts, the uneven change in the resistivity of the resistor, and the magnitude of the applied voltage.

Looking for deals? digital potentiometer programmable from Heisener is the right answer. Request a real-time quote on our web and choose from different manifacturers.

related articles:

Digital potentiometer chip

Share digital potentiometer chip

The main classification of commonly used potentiometers

Common use of potentiometers

parameter identification and function of potentiometer

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg